TEST: Ben jij een empaat?

Bekijk deze vragen en kijk of je resoneert met een ervan:

1. Je merkt dat mensen zich vaak voor je openstellen en uiterst persoonlijke dingen met je delen.

2. Mensen zullen je vaak vertellen dat ze zich veel beter voelen na een gesprek met jou. De kans bestaat dat jij leeg en uitgeput bent!

3. Je kunt letterlijk de emotionele pijnen voelen en opnemen als een spons, van degenen om je heen. (Soms gaat het zelfs over fysieke pijnen van mensen of dieren waar je nauw mee verbonden bent).


4. Je verveelt je snel en als je niet wordt gestimuleerd in je werk ben je snel afgeleid.


5. Je streeft naar waarheid: voor jou is waarheid een groot goed.


6. Je voelt wanneer iemand Liegt. Waardoor sommige mensen zich ongemakkelijk kunnen voelen bij jou.


7. Je bent altijd op zoek naar antwoorden. Onbeantwoorde vragen zijn je een doorn in het oog, dus gaan empaten zelf op zoek naar antwoorden op levensvragen.

8. Empaten zijn vrije geesten en houden van het gevoel van vrijheid en avontuur.

9. Soms kan het verwarrend zijn om te bepalen of emoties van jou of van anderen zijn. Het feit dat je je dit afvraagt, laat zien dat je waarschijnlijk een empaat bent.

10. Plaatsen waar veel mensen zijn, kunnen overweldigend zijn. Je vermijdt drukte overvolle supermarkten, volle treinen of bussen, school of werkomgeving maw teveel mensen bij elkaar is gewoon te veel energie bij elkaar.


11. Je voelt vaak mentale en fysieke vermoeidheid. Empaten hebben vaak weinig energie, omdat ze niet bewust zijn dat ze hun energie laten wegnemen door anderen. (De diagnose C.V.S. -chronisch vermoeidheidssyndroom- komt vaak voor bij empaten).

12. Routine of regels vind je vreselijk. En dat geldt voor alles dat je vrijheid wegneemt.

13. Je kan geen dingen doen die je niet leuk vindt of je doet het wanneer het voor jou kan/ past. Het nadeel is wel dat mensen daardoor kunnen denken dat je lui bent.

14. Je bent verslavingsgevoelig aan eten, sigaretten, alcohol, drugs, seks, werk...( Je grijpt vaak onbewust naar deze dingen om andermans emoties af te houden en jezelf te verdoven).

15. Empaten hebben een zeer sterke intuïtie.


16. Empaten kunnen diepe, spirituele ervaringen hebben die vaak als kind niet worden herkend door de omgeving met als gevolg dat de Empaat deze ervaringen zal onderdrukken.


Als jij je herkent in één van de bovenstaande zinnen, dan is de kans groot dat je een empaat bent.

Is jouw gevoeligheid jouw zwakte?

Helemaal niet!

Wist je dat in jouw gevoeligheid een oerkracht schuilt?

Wist je dat je kunt leren om jouw gevoeligheid te gebruiken op een manier dat je er net oersterk komt door te staan?

Jawel!

Een Empaat die niet weet wat er precies aan de hand is, zal vaak het 'slachtoffer' zijn van zijn omgeving of de maatschappij. Maar een Empaat die zichzelf herkent en zijn gave en talenten leert goed te gebruiken, wordt een sterke persoonlijkheid.


De energie van een empaat die in zijn kracht staat is kracht/vuur, zij zullen ook eerder wanneer ze zich aangevallen voelen confronterend zijn, daar waar voor een hooggevoelige de energie eerder zacht/lucht is en een hooggevoelige zich eerder zal terugtrekken en zwijgen

Dit zijn knopen waar Soulatwork de mensen, die vaak in de slachtofferrol blijven steken, helpt van bevrijden, zodat ze voortaan zichzelf kunnen bevrijden.

Dit kan je helpen om te zien waar jouw talent zit, jouw gave zit en of waar jij mee aan de slag kan gaan.

Gezien het maar over een heel klein percentage van de bevolking gaat, zijn er ook maar weinig mensen thuis in deze materie die je hierin kunnen begrijpen en steun kunnen bieden om je eigen energie te leren beheren.

Zorg ook hier ontzettend goed voor jezelf door hierover met de juiste mensen te praten zodat je de juiste hulp krijgt.
                                                                                      © Copyright 2019 Soulatwork.